+31 (0)36 5304248

Werkkostenregeling (WKR) in het kort.

Het fiscaal onbelast of fiscaal vriendelijk vergoeden of verstrekken gaat met ingang van 2015 definitief veranderen in de werkkostenregeling (WKR). De kantine maaltijd,het kerstpakket, het personeelsfeest, een computer of mobiele telefoon van de zaak, de representatievergoeding of bedrijfsfitness zal straks vanuit de werkkostenregeling betaald moeten worden.

De prachtige “oude” regelingen waar wij als adviseur menig adviesuurtje in hebben zitten zal worden versimpeld naar een vast percentage van de loonsom.
Gelukkig heeft de wetgever, om de nieuwe werkkostenregeling eerlijk te maken, weer uitzonderingen gemaakt zodat een goed advies weer een besparing voor de belastingbetaler en adviesuurtje voor de adviseur kan opleveren. Bijvoorbeeld de gerichte vrijstellingen en de loon in natura die buiten de WKR vallen.
De nieuwe omvattende werkkostenregeling, waarmee nu al mee gewerkt kan worden is vanaf 1 januari 2015 verplicht.

De hoofdlijn van de werkkostenregeling houdt in, dat de werkgever in 2015 tot een maximum van 1,2 procent (in 2014 1,5% was dit) van de totale fiscale loonsom belastingvrij vergoedingen en verstrekkingen mag geven aan het personeel.

De werkkostenregeling gaat over de vergoeding of verstrekking inclusief btw.

Wordt het percentage overschreden, dan betaalt u over het meerdere een eindheffing van 80%!

Het mooie van de werkkostenregeling is de collectiviteit van de  vergoedingen en verstrekkingen. Het kan dus zo zijn dat werknemer X in een percentage uitgedrukt meer onbelast ontvangt dan een werknemer Y, zolang het collectief maar onder de 1.2% blijft.

TIP: Voor de WKR geldt het kasstelsel. Probeer de WKR kosten nog in 2015 te nemen.

TIP: Inventariseer de totale werkkosten binnen de organisatie en probeer als men boven de 1.2% dreigt te komen bepaalde vergoedingen en verstrekkingen als loon aan te wijzen (dit kan ook het bovenmatige deel van de kilometervergoeding zijn)

TIP: Het is verstandig om nu al de arbeidsvoorwaarden aan te passen bij nieuwe overeenkomsten.

TIP: De WKR moet straks maandelijks worden bijgehouden. Pas de boekhouding aan en monitor dit goed want 80% eindheffing is niet niks.

LET OP: Boetes zijn altijd belast loon en kunnen niet vanuit de WKR betaald worden.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening inzake salarisverwerking, payrolling en loonadministratie Kunt u contact opnemen met Rob Visee. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op deze site of door de “Call me back” optie te gebruiken. Wij tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)36 5304248.

Pin It on Pinterest

Share This